Muratie – Pinot Noir ’17
Muratie was in 1927 de eerste wine farm die Pinot Noir in Zuid-Afrika aangeplant heeft. De eigenaar, George Paul Canitz en professor Perold experimenteerden met Pinot Noir op Muratie. De Pinot Noir stokken liggen op 330m boven zeeniveau op de noordwestelijk gerichte flanken. De zandsteen grond van de Tafelberg heeft een zeer goed vochthoudend potentieel, vandaar de “Dryland” vineyards. De stokken zijn een combinatie van 133 en 115 en 777 klonen, geënt op Richter 110, 99 en aangeplant in 1991 en 2002. Het leidsysteem van Perold wordt toegepast. De druiven worden met de hand gesorteerd, de stengels worden verwijderd, dan geperst voor ze in klassieke open gistingsvaten worden gedaan. De druiven ondergaan een koude maceratie gedurende 2 dagen. Manuele plungings en overpompingen werden met geregeld interval gedaan. Na de gisting worden de pellen zacht geperst. De wijn wordt in 225 liter frans eiken vaten gedaan waar hij zijn malolactische fermentatie ondergaat. De wijn rijpt gedurende 14 maanden vooraleer hij op flessen gaat.